Een internet en TV pakket uitzoeken

Wanneer je een internet en TV pakket uitzoekt, kun je fors besparen op je maandlasten. Aan oude abonnementen vastzitten kost je vaak meer geld dan nodig is.

Internet en TV pakket met lage lasten

Wanneer je op zoek bent naar een internet en TV pakket met lage maandlasten, dan kom je vrijwel altijd op een pakket met een DSL verbinding uit. Dit type verbinding is al ver doorontwikkeld en kan internetsnelheden behalen tot wel 100 Mbit/s. Als je echter voordelig uit wilt zijn, dan kun je kiezen voor een 20 Mbit/s internet en TV pakket.

Het nadeel van een 20 Mbit/s internet en TV pakket is dat je televisie zenders dan vaak in een digitale kwaliteit beschikbaar zijn. Dit is het geval bij DSL abonnementen, hierbij maakt de interactieve televisie en het internet gebruik van dezelfde verbinding. Wanneer je dus TV kijkt kan het zo zijn dat je internet trager is. De interactieve televisie gebruikt ongeveer 6-8 Mbit/s voor HD zenders.

Internet en TV pakket in HD kwaliteit dat voordelig is

Als je toch een internet en TV pakket wilt dat voordelig is en gebruik maakt van DSL internet, dan raden we aan om te kiezen voor een 50 Mbit/s verbinding. Hiermee ben je er zeker van dat je televisie in HD kunt bekijken en dat je tegelijkertijd gebruik kan maken van het internet.

Andere mogelijkheden die je hebt bij het uitzoeken van een internet en TV pakket zijn de glasvezel en kabel abonnementen. Bij kabel is Ziggo momenteel de enige aanbieder, voor glasvezel abonnementen kun je vaak bij dezelfde providers terecht als degenen die de goedkope DSL abonnementen aanbieden.